Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi kan inte säga ja till VM när Falualliansen förvägrar oss ekonomisk insyn

REPLIK: Falualliansen skriver i ett debattinlägg om skid-VM den 11/11 att det gäller att ha ordning och reda från början till slut. Vi kan inte annat än instämma. Men det är tråkigt att inte de inte inser att de snubblar redan på startlinjen i och med sitt beslut om VM-ansökan innan det finns kalkyler som visar om vi har råd.

Falualliansen menar att de ska ha kontinuerlig uppföljning och om det visar sig att de ekonomiska kalkylerna inte ser bra ut innan det är sistadagen för en ansökan, då kan man ta tillbaka ansökan.

Kommunstyrelsens ordförande var tydlig på sittande kommunstyrelsemöte, att kommunstyrelsen den 5 november var dagen för beslut och att det inte finns något senare tillfälle då frågan ska upp för prövning igen.

Frågan är också vem som ska äga möjligheten att kunna reagera på kostnaderna? För enligt uppgifter på sittande kommunstyrelsemöte så finns det tydligen en ekonomisk grovkalkyl, men den ansågs det tydligen inte som lämpligt att alla förtroendevalda skulle få ta del av eftersom det kunde riskera att skapa inofficiella sanningar.

Med den inställningen känns det mycket tveksamt om vi sex månader framåt i tiden kommer få någon större insyn i Faluns ekonomiska förutsättningar, när vi förvägras den nu.

Det innebär att om Vänsterpartiet skulle sagt ja nu, så skulle vårt ställningstagande stått helt oreserverat i beroendeställning till Falualliansens godtyckliga ekonomiska omdöme och så kan vi ju inte ha det. Därför har Vänsterpartiet fortfarande rätt.

Patrik Liljeglöd (V), gruppledare Vänsterpartiet Falun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel