Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi gläds med alla som får möjlighet att åka skridskor

Islekbanorna är räddade undan besparingarna. Det beskedet lyssnade vi med glädje till under miljö- och samhällsbyggnadsnämnden extrainsatta budgetmöte den 4 november.

Som vi tidigare skrivit om har Faluallianses rambudget för miljö- och samhällsbyggnadsnämnden tvingat förvaltningen att ta fram ett antal besparingsförslag, däribland att spara in på islekbanor.

LÄS ÄVEN: Reducera kostnader är inte samma som att lägga ner

Om den budget som vi i Miljöpartiet la fram till Kommunfullmäktige tillsammans med Socialdemokraterna hade gått igenom, hade förvaltningen haft cirka sju miljoner mer till sin verksamhet. Om vi hade styrt hade de inte behövt spara, men nu är det Falualliansen som styr i Falu kommun, vilket vi ser innebär neddragningar på den servicen till medborgarna som miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen utför.

I vår oppositionsroll i nämnden har vi fokus på att värna folkhälsa och miljö. Därför reagerade vi i Miljöpartiet starkt på förslaget om att spara in på islekbanorna. Vi skrev en insändare för att uppmärksamma allmänheten om frågan. Det gillade inte Falualliansen.

De skrev ett svar på vår insändare där de kallade oss för populistiska.

Hur som helst såg vi att vår insändare skapade medvetenhet hos småbarnsföräldrar och andra som engagerar sig i barn och ungas hälsa och välmående. Vi gläds med alla barn (och vuxna) som får möjlighet att åka skridskor på kommunalt skötta islekbanor även denna vinter. Tack till alla som reagerat och engagerat sig med oss för detta.

Mer rörelse i vardagen, det behöver de flesta av oss – ung som gammal. Vi i Miljöpartiet lovar att fortsätta kämpa för att skapa goda förutsättningar för detta.

Richard Holmqvist (MP)

Ledamot i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Elisabeth Ahnberg Åsenius (MP)

Ersättare i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel