Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Vi behöver varandra, mer än någonsin

Runt om i landet görs det insatser för att stötta vårdpersonalen och de ensamma som tvingas till social avhållsamhet. Mycket som görs och det är fantastiskt. Och just nu går det en våg av privata initiativ som på otraditionella sätt visar omtanke och kärlek till människor till vårdpersonal och till dem som befinner sig i riskgrupp.

Fler inslag från landet och världen över visar en våg av mänsklighet och solidaritet. Det rörande. Man ler inombords.

Ska vi orka så har denna initiativ enorm betydelse för hälsan och självkänslan.

Jag vill uppmana Falubor liksom hela Dalarna att gå ut varje kväll klockan 20.00 och applådera, peppa vårdpersonal, och de ensamma i sina hem. Den mobiliseringen höjer modet, och kan även minska våld i nära relationer när allt fler uppmanas till social avhållsamhet.

Jag vill också uppmana alla med instrument att spela något. Från din balkong. Vi har mer tid nu för eftertanke. Man blir styrkt av pepp och musik gör en glad.

Att omvärdera det som är viktigt, att förvandla rädsla till insikt gör oss starka. Det är fantastiskt att se kreativiteten, ansvaret och omsorgen som nu sköljer över oss på många sätt. Och nu mer än någonsin behöver vi varandra.

Katarina Gustavsson (KD)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel