Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Värna om oss företagare i stället för att straffbeskatta oss

Vår regerings intresse i företagen handlar tyvärr bara om höjda skatter. Den höjer skatt på allt som rör sig, på alla som engagerar sig eller skapar jobb. Eller hur ska man annars se på ny flygskatt, höjda bilskatter, fler som ska betala höga marginalskatter och kraftigt sämre entreprenörsskatt?

Alla extrainsatser som kan lyfta Sverige ska bestraffas. Inte förvånande att det nu åter går att ange på deklarationsblanketten att näringsverksamhet bedrivits "passivt".

Hur kan någon tro att vi kan värna vårt välstånd med mer passivitet? I stället borde man underlätta med färre och enklare regler så vi kan fixa de nya jobb som Sverige så väl behöver. I min bransch skapas årligen hundratusentals jobb förutsatt att det också ”föds” arbetsgivare som vågar satsa. Värna om oss i stället för att tala om för oss att vi borde bli passiva.

Salka Börjeson Eynon,

Green Hotel, Tällberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel