Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vår kamp mot högerpopulismen behövs i Europa

 
EU-valet i Dalarna 2019
Visa alla artiklar

I Sverige har vi länge tagit frihet, tolerans och demokrati för givet. Men över hela världen sveper nu aggressiva, högerpopulistiska vindar. Så också i Sverige. Det hotar att bygga murar mellan människor. När rättsstaten, medmänsklighet, jämställdhet och demokratiska värderingar står på spel är det viktigare än någonsin att ta kampen för det vi tror på.

Vi som undertecknat denna artikel är alla så gamla att vi har relativt god kunskap om vad som hände i Europa under 30-talet och som ledde fram till det förfärliga andra världskriget med alla dess vidrigheter.

Vår uppmaning är därför; underskatta inte den utveckling som nu sker i vår relativa närhet. I Ungern, Polen, Österrike för att ta några exempel.

När nazister åter tillåts marschera på gatorna här i Dalarna och på andra ställen gäller det att vara uppmärksam och bry sig. Det är farligt och naivt att negligera denna utveckling. Tvärtom gäller det att rakryggat stå upp och visa avsky.

Centerpartiet är en liberal motkraft mot högerpopulism och extremism. Vi anser att det är tillit, medmänsklighet och tolerans som för Europa framåt. Inte dess motsatser. Lägg därför din röst på Centerpartiet i valet till Europaparlamentet den 26 maj. 

 

För Centerpartiets Seniornätverk i Dalarna

Gun Drugge        

Per-Anders Westhed         

Maj-Lis Burtus

Mauritz Bropetters     

Agneta Ängsås     

Bertil Daniels

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel