Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Vansbrohem delar inte Moderaternas bild av bostadsbristen

REPLIK: Moderaterna i Vansbro kommun riktar i en debattartikel den 17/9 stark kritik mot stiftelsen Vansbrohem för att inte bygga bostäder som de anser att det finns ett akut behov av. Moderaterna framför att det finns de som tackar nej till arbete i Vansbro kommun för att de inte hittar någon lägenhet och pendlare som föredrar att flytta till kommunen, men inte hittar någon lägenhet.

Moderaternas bild av nuläget stämmer inte med den bild Vansbrohem har. Alla som sökt sig till Vansbro kommun för ett arbete har förtur i bostadskön och alla av dem har också på kort tid fått erbjudande om bostad. Även de som inte har förtur kan också få bostad inom rimlig tid. Nyligen erbjöds en bostadssökande en trerumslägenhet i centrala Vansbro efter endast två månader i kö och för närvarande görs en genomgång av kön – för de som inte har förtur – för att hyra ut en 1:a i centrala Vansbro. Givetvis är det dock så att det finns bostadssökande som önskar ett annat boende än det som Vansbrohem kan erbjuda.

Att som Moderaterna påstår att ingenting händer är inte korrekt. Vansbrohem har fått signaler om glädjande expansionsplaner i företag och planerar för fler bostäder och följande är på gång:

– Seniorbostäder vid Korsnäsgårdsområdet i Dala-Järna, vilket leder till att annat boende blir ledigt.

– Analys av bostadssituationen i kommunen och framtagande av plan för var bostadsbyggande ska ske. Här bedriver Vansbrohem just nu ett arbete tillsammans med kommunens samhällsbyggnadsenhet och näringslivsfunktion och vid ett möte i oktober ska underlag presenteras som ska ligga till grund för beslut om bostadsbyggande.

Moderaterna är välkomna att höra av sig till Vansbrohem om dialog önskas i dessa frågor.

Torsten Larsson (KD), ordförande i stiftelsen Vansbrohem

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel