Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: V: Hur står det till med miljöpolitiken i Region Dalarna?

På dagens Regionstyrelse redovisades ett anmälningsärende, alltså ett ärende där inte vi ledamöter får delta utan bara svälja vad som redan genomförts.

Till vår förvåning och förskräckelse ser vi att Region Dalarna uttalat sig till stöd för att Malung-Sälens och Mora kommuner begär trafikplikt för flygplatserna i Sälen och Mora. För flygplatsen i Mora har staten tagit bort trafikplikten trots att det där fanns ett rimligt samband med Sveg där trafikplikt gäller.

Flygplatsen i Sälen som har byggts i strid med Parisavtalets mål om minskning av utsläppsnivåerna av växthusgaser skall alltså stödjas av Region Dalarna. Är målet att staten skall stödja reguljära flyglinjer som enbart är till för att på ett så klimatförstörande sätt som möjligt frakta rika turister till fjällen?

Vi Vänsterpartister i Region Dalarna finner det oerhört provocerande att samtidigt som vi antar en klimatstrategi för länet så understödjer vi motsatsen.

Hur Miljöpartiet och Centerpartiet som bägge säger sig vara gröna partier stillatigande kan gå med på detta är för oss obegripligt.

För Vänsterpartiets Regiongrupp

Maja Gilbert Westholm

Oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel