Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Sverige ett miljöland i framkant men ensamma är vi små – rösta i EU-valet

 
EU-valet i Dalarna 2019
Visa alla artiklar

Varför rösta i EU-valet? Ja, den frågan är det en del som ställer sig. Jag ska, utifrån min horisont, försöka beskriva varför ett EU-val är lika viktigt som ett riksdagsval och jag gör det ur ett miljöperspektiv och varför det är viktigt att rösta på Socialdemokraterna.

Klimatfrågorna är globala frågor som vi behöver lösa tillsammans med andra länder för att få riktigt genomslag.

Socialdemokraterna arbetar för:

• Tuffa krav och höga klimatmål i hela Europa.

• Att EU ska utkräva ansvar av de globala  jätteföretagen som står för en majoritet av alla utsläpp.

• Sverige är ett miljöland i framkant men ensamma är vi små. Vi ska ha tuffa krav mot stora utsläppare, men vi ska göra det lätt för vanliga människor att göra klimatsmarta val.

• Det ska vara enklare att resa klimatsmart.

I ett starkare Sverige och ett starkare Europa kan vi klara miljömålen genom investeringar och nya regler som ger minskade utsläpp av växthusgaser, skyddar den biologiska mångfalden och skapar en giftfri miljö och bättre havsmiljö.

Kom igen nu, självklart ska du gå och rösta i EU-valet och självklart ska du lägga din röst på socialdemokraterna för en offensiv miljö- och klimatpolitik.

Lena Ludvigsson-Olafsen (S)

Ordförande miljö- och byggnadsnämnden

Smedjebacken

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel