Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Svar till debattartikeln avseende AB Igrene

Annons

Fyra Naturskyddsföreningar i Dalarna skriver i en debattartikel att de vill stoppa Igrenes planer på gasutvinning i Siljanringen, genom att inga produktionstillstånd ska ges. Igrene har ansökt hos Bergsstaten och Länsstyrelsen Dalarna enligt gällande lagstiftningar, om rätt att gå i kommersiell produktion av naturgas, enligt Minerallagen respektive Miljöbalken.

Då dessa processer är pågående, vill vi inte gå i svaromål för enskilda påståenden i artikeln. Behovet av naturgas, främst till industrin, kommer att bestå under överskådlig tid.

Att producera gasen i Sverige skulle i jämförelse med dagens import ge miljömässiga fördelar, främst genom minskade transporter till kund. Forskning och utveckling inom området att minimera miljöpåverkan av gasutvinning pågår. Igrenes målsättning är att vara delaktigt i arbetet för ett bättre klimat. Idag, i morgon och i framtiden.

Per Ahlenbäck

VD, AB Igrene

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel