Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Störst av allt är kärleken

Här är varken jude eller grek, man eller kvinna, slav eller fri, alla är vi ett, står det i bibeln. I Ludvika har vi två år i rad samlats under temat störst av allt är kärleken.

Det har varit manifestationer som handlat om demokrati, tolerans, öppenhet och respekt för människans värde och värdighet. Detta är vår starka övertygelse och det har gjorts med stor passion. Därför att vi som medlemsorganisationer ser ett samhälles förmåga att ta till vara människors olikheter i vår tid som en överlevnadsfråga.

Vi menar att om vi vill nå det goda samhället krävs det att vi alla hjälps åt. Människor i Ludvika och i Sverige får inte sättas på undantag. Om vi ser på våra olikheter som ett problem gör vi oss fattiga. När mångfalden får blomma blir den en rikedom för lösningar. När världen rämnar så kan kärleken hela den.

Vår tillvaro är skakad av Covid-19. Nu om någonsin behöver vi hjälpas åt. Vi behöver stödja varandra i bygga det goda landet. Att då lägga energi på att bekämpa varandra är ingen framkomlig väg.

Vi må vara kvinnor och män, unga och gamla, dumma och kloka, fattiga och rika, människor av olika etnicitet eller sexuell läggning, friska eller sjuka, troende eller ateister. Oavsett vilka vi är, är vi människor, människor som behöver hjälpas åt. Människor som behöver sträcka ut en hjälpande hand till varandra.

Tidigare 1 maj har vi samlats för att manifestera detta under banderollen störst av allt är kärleken. I år är detta inte möjligt. För om vi skulle kalla till stora samlingar skulle detta vara direkt kärlekslöst. Därför visar vi kärlek denna första maj genom att inte samlas. Att vara socialt isolerad är tungt men vi tror fortfarande att kärleken gör att vi växer och att åtskiljande gör att vi förkrymper våra liv.

Därför, du som är stark. Hjälp den som är svag!

Du som har en begåvning. Använd din begåvning i kärlek till din medmänniska!

Du som har förmågor. Var lösningsinriktad!

Låt oss hjälpas åt att göra varandras liv bättre!

Då visar vi att Störst av allt är kärleken.

För alla organisationer och volontärer som lagt ner sina hjärtan i detta arbete.

Gunnar Persson

Kyrkoherde Ludvika församling

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel