Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Stora torget i Falun är medborgarnas pampigaste vardagsrum!

Annons

Stora torgets användning väcker ständiga frågor av medborgarna och bör därför besvaras. Vem eller vilka få använda torg? En befogad fråga som bör besvaras!

I Falun har vi en stor ambition att torget ska utvecklas och bli till ett nav som Falun saknar. Många upplever torget stundvis som öde och utan funktion frånsett de tillfällen som det anordnas olika slags evenemang kopplade till olika händelser i stan.

Torget ska bli en viktig mötesplats för invånarna i Falun, besökare, och vårt mål är att möjliggöra en mängd olika aktiviteter och evenemang som kan uppmärksamma platsens historia och världsarvet i Falun. Vi vill spegla Faluns vision om ett större Falun och ge förslag på hur torget förblir och ytterligare utvecklas.

Vi vill att Stora torget ska möta människors behov och efterfrågan och att användningen av torget ska bli både flexibelt och funktionellt.

Givetvis är det viktigt att fler aktörer får användning för torget, till exempel torghandel, evenemang och olika slags aktiviteter som kan stärka torgets struktur och karaktär som del av falu världsarv. Och sist men inte minst att tillgängligheten utifrån de givna förutsättningarna är självklara. Torget ska i möjligaste mån vara tillgänglig för alla i så stor utsträckning som möjligt.

Och nu hoppas vi på fortsatt dialog och riktlinjer kring Stora torgets framtida användning. Men i dagsläget har frågan aktualiserats och vi hoppas på att förverkliga ett mer levande torg för medborgarnas bästa. Stora torget är inte bara ett torg utan även ett pampigt vardagsrum som skulle kunna vara till större nytta för Faluns medborgare och stadens identitet.

Katarina Gustavsson, Kristdemokraterna

Ordförande för myndighetsnämnden för bygg och miljö

Vice ordförande i kultur och fritid

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel