Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Stoppa genast etableringen på Hammarbacken!

Majoriteten i Ludvika har för intention att inleda en planprocess med syfte att sälja mark till en verkstad på Hammarbacken. Vi vill börja med att poängtera att vi är glada att det finns företagare som vill satsa på sin verksamhet i Ludvika. Med det sagt måste vi också få säga att det finns miljöer som passar mindre bra för etableringar av det här slaget.

Att bygga en bilverkstad i ett område med riksintresse för kulturmiljö är ett sådant exempel. Inom det här området pågår på många sätt en positiv utveckling, med byggandet av ställplatser och med befintliga attraktioner som Våffelbruket, badplatsen, Akvariet, loppmarknaden och knivveckan.

För att ställplatserna ska ge besökarna ett positivt intryck av Ludvika är det viktigt att man tar hänsyn till vilka verksamheter som ska tillåtas inom närområdet. Dessutom är det så att den parkeringsyta som är tänk att hysa den nya verksamheten i början iordningsställdes för att lösa bristen på parkeringsplatser under lördagarna. Nu används platserna flitigt av besökare till Våffelbruket, även under lågsäsong har det varit fullt med bilar på den aktuella platsen. Våffelbruket har varit en dundersuccé, som lockat både nära och långväga besökare. Deras styrka har varit att erbjuda en unik produkt i en unik kulturmiljö. Att förvanska den miljön skulle innebära att man rycker undan mattan för den verksamheten.

Vi anser att de planerna som nu är satta i rullning kommer att förvanska området och göra det mindre attraktivt för besökare och befintliga näringsidkare inom området. Vi kräver därför att majoriteten redan nu stoppar processen, och inleder en dialog med företaget om att hitta en annan plats för etableringen. Vi har länge noterat att många invånare sörjer att man i så liten grad tagit hand om historiska byggnader och miljöer inom kommunen. Det är dags att politiker i alla partier vaknar upp och börjar lyssna på dessa synpunkter!

MP Ludvika, genom Åsa Wikberg

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips