Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Sluta gnäll om brist på undersköterskor - ge oss bättre arbetsvillkor så stannar vi i Sverige

Arbetsgivare ni måste ta er i kragen, sluta gnälla och ta ert ansvar! Ni söker undersköterskor till er verksamhet och beklagar er över att det är svårt att få tag i personal med rätt kompetens. Men detta har ni själva ställt till med!

För sanningen är att undersköterskor, och de som specialiserat sig, väljer bort er nu. Sanningen svider! Men ni behöver få höra den. För att lösa problemet med underbemanning i vården måste det först beskrivas och analyseras. Allmänheten behöver förstå vad vi undersköterskor utsätts för.

För när vi blir trampade på drabbar det i förlängningen sjuka, äldre och döende människor! Problemet är inte att det saknas undersköterskor med rätt kompetens, utan att tusentals av oss väljer att åka till Norge och arbeta.

Det gör vi för att ni beslutsfattare, förtroendevalda och arbetsgivare har ignorerat och undervärderat oss i alltför många år. Ni ser undersköterskor som någon som ska fylla en tom schemarad inför sommaren, men vi är långt mer än en tom rad! Vad är det för fel på er som inte erbjuder något som gör att fler vill arbeta i er verksamhet?

Ni ratar de äldre undersköterskorna som har en unik livslång erfarenhet, många av dem har dessutom en värdefull specialisering i ryggsäcken. De är nödvändiga för bra handledning och mentorskap. Och deras stora kunskap får inte gå förlorad! Om ni fortsätter diskriminera de äldre, erfarna undersköterskorna sätter ni er själva i klistret och flyr från ansvar.

Det här är konsekvensen av att arbetsgivare i kommuner, landsting och privat verksamhet arbetar med det brutala mottot ”arbetsplats i ekonomisk balans”. Andra förskönande omskrivningar är ”effektivisering, omprövningskrav eller förändringsfaktor”. Gemensamt för dessa modeord är att de på pappret utgör ett plus i budgeten, men i verkligheten resulterar i ett minus.

Vi, landets undersköterskor och specialiserade undersköterskor, har genomskådat er! Vi informerar vänligt men bestämt, att det inte går att föra oss bakom ryggen längre!

Vi ger er därför förslag till konstruktiva åtgärder att genomföra för att höja kvalitén och arbetsglädjen i verksamheterna. På så sätt möjliggörs nyrekryteringar och de med erfarenhet får anledning att stanna. Uppdatera er till dagens verklighet och gör följande:

-          Erbjud 6-timmarsdag med 100 procent i lön under sommaren

-          Höj statusen för undersköterskor genom specifika arbetsuppgifter

-          Låt outbildade och sjukvårdsbiträden ta hand om kringsysslor

-          Tillåt inga delegeringar under utbildningsnivån undersköterska

-          Ge undersköterskor bättre lön och ledighet vid specialisering

-          Ge undersköterskor möjlighet att vidareutbilda sig i läkemedel, läkemedelsberäkning och sårvård på högskola

-          Ordna god auskultering inom apotek, akut och labb

Det här är förslag på åtgärder som krävs för att vården ska kunna möta morgondagens kompetensbehov. Det är undersköterskor och specialistundersköterskor som främst bär verksamheten och får den att fungera. Alla vet det, men nu vill vi få erkännande för det. Vi ska inte stå i skuggan av andra vårdprofessioner, vi ska stå jämsides!

Sveriges Undersköterskor & Specialistundersköterskors Yrkesförening, SUSF

Marianne Stathin Ordförande, Styrelsen SUSF

Yvonne Ericsson Viceordförande, Styrelsen SUSF

Ylva Forsberg Specialistundersköterska

Roza Nordh Specialistundersköterska

Maja Bromberg Specialistundersköterska

Gunn Andersson Specialistundersköterska

Ann Karlsson Specialistundersköterska

Ken Swedenborg Specialistundersköterska

Kurt Myrland Specialistundersköterska

Eva Corovic Specialistundersköterska

Dzana Ramic Specialistundersköterska

Lise-Lotte Jonhede Undersköterska

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel