Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Släng Olympicas ansökan om föreskoleetablering i papperskorgen!

Artikel 3 av 6
Olympica vill växa i Ludvika kommun
Visa alla artiklar

I ett minst sagt märkligt spel kommer kommunfullmäktige i Ludvika nu på måndag den 12/4 att behandla ett ärende om en ansökan från Olympica AB. Som önskar starta en förskola i Håksberg. Olympica skriver i sin ansökan, "Vi avser att starta 1 augusti 2021 i lokalen där Håksberg förskola är förlagd idag med max 60 barn". Det är ett minst sagt fräckt försök av Olympica att ta hela kakan i Håksberg. Idag äger och driver man redan F-6 skolan där. Nu vill man också åt och få serverat på silverfat den välfungerande förskolan som drivs i kommunal regi och ligger vägg i vägg. Detta är ingen nyetablering eller utökning av förskoleplatser i Håksberg. Utan här vill man tvinga bort den kommunala förskolan för att få med sig 54 barn till sitt privata projekt. Fredrik Ahlgren VD på Olympica, har tidigare aviserat att bolaget gärna vill starta en förskola i centrum. Men till NLT säger han: steg ett för oss är dock att ta över förskolan i Håksberg och i ett steg två öppna förskola i centrum, och låter förstå att han skulle bli mycket besviken om en majoritet av kommunfullmäktige inte låter dom ta över förskolan i Håksberg. Han säger vidare att vi endast skulle ha förskola i centrum är alla på det klara med att vi inte är intresserade av, och menar att alla politiker som han haft kontakt med. Inte alls oväntat uttalar sig moderatledaren och kommunalrådet Håge Persson "Vi ser att mervärde att dom får ta över i Håksberg". M har som väntat inget mot att Aktiebolag ska få äga och tjäna pengar inom utbildning och barnomsorg i Ludvika. Nu är det upp till bevis för socialdemokratin i Ludvika! När det som här handlar om privata friskolors etablering riskerar inte kapitalisterna inom aktiebolagen sitt eget kapital. Det är våra skattemedel som man vill komma åt och göra sig en rejäl hacka på. Skol och barnomsorg förvandlas till en affärsverksamhet som man ska tjäna pengar på. Dessutom som i detta fall på bekostnad av en väl fungerande kommunal förskola.

Kommunistiska partiet i Ludvika uppmanar till ett rungande nej till ansökan från Olympica AB och att slänga deras ansökan om etablering av förskolan i Håksberg där den hör hemma i papperskorgen. Skattemedel avsedd för barnomsorg och skola ska inte hamna i aktiebolagets fickor.

För kommunistiska Partiet i Ludvika. Jorge Nunez Partiordförande.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips