Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: S: Vart är Mora kommun på väg?

När jag läser kommunstyrelsens protokoll av den 7 april så blir jag verkligen mer än förvånad. Kan det vara sant?

Nu är mer än dags att vi Morabor säger ifrån och talar om för våra politiska företrädare att de har valt fel väg för att utveckla Mora. Jag ska här ge exempel på två ordentliga dikeskörningar.

1) Att ha som ambition att flytta vårt biblotek till ”Strandenområdet”. För min del har jag inte hört att någon Morabo, förutom ks ledamöter, som aktivt vill släcka ner centrumkärnan i Mora. I de protokoll som jag läst från Kultur och fritidsnämnden finns ingen framställan att flytta biblioteket från centrumkärnan av Mora kommun. Jag ställer mig frågan, Vem har väckt frågan i kommunstyrelsen?

2) Att uppföra ett sexvånings hotell i anslutning till en högstadieskola på Strandenområdet. På vems uppdrag lägger kommunstyrelsens in i sin uppdragsbeställning? Vi har bra hotell i Mora. Jag kan inte se att det finns något underlag och behov av att ha flera hotell här i Mora. Min fråga är har ledamöterna i kommunstyrelsen informerat hotellägarna i Mora om detta?

I samband med val så beskriver de olika partierna sina ambitioner och förslag som de vill genomföra. Det är bra och nödvändigt för väljarna att få denna information

Jag är medlem i det Socialdemokratiska partiet sedan många år. I valprogrammet till 2018 års val står det ”Planera för en ny och gemensam högstadieskola”. Klart och tydligt!

I det Socialdemokratisk partiprogrammet som reviderades 2017 så framförs demokratibegreppet starkt. För min del är detta grundbulten för mina värderingar.

Det är bra att läsa igenom partiprogrammet för oss alla lite oftare i den tidsjakt som vi har. Där står klart och tydligt.

”Demokratin har därför företräde före marknaden. Genom demokratin bestämmer medborgarna vilka principer som skall styra samhällsutvecklingen och om hur uppgifter och ansvar ska fördelas mellan det gemensamma och det enskilda- mellan det offentliga och marknaden”.

Det är av mycket stor vikt att partiernas företrädare i KS och KF följer de beslut och inriktning som medlemmarna har fattat på medlemsmöten.

För ordningens skull skall jag tillägga att det inte varit något medlemsmöte i S på grund av virusen om vare sig flytt av bibloteket eller byggande av ett sexvåningshotell.

För min del i samband med att valprogrammet antogs har jag sagt Ja till byggande av en ny högstadieskola. Och jag ger redan nu besked om att jag kommer att rösta Nej till flytt av biblioteket och Nej till byggande av ett sexvåningshotell när frågan kommer upp på medlemsmötet i S i Mora arbetarkommun i sinom tid.

I dessa ”virustider” kan det vara svårt att genomföra medlemsmöten. Och då gäller det för alla partier att respektera att om någon ledamot lägger ett förslag att ”frågan får återkomma”.

Arne Pettersson (S)

Mora

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel