Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: S: Vad kommer regeringen göra åt pensionsspärren?

Vad kommer regeringen att göra åt spärren som tydligen kommer slå till för pensionerna? För en pensionär med 12000 kronor i pension i månaden ska minskningen bli 180 kronor i månaden. Samtliga partier öser ut stora summor pengar på företagen, det är måhända välbehövligt. Men en del fuskar som vanligt och försöker lura staten på pengar. Det förvånar inte, för ärlighet är inget för vissa människor.

Vad än värre är, att vissa storföretag ger aktieutdelning i miljardbelopp till de redan förmögna och samtidigt begär stöd av staten, de har ingen som helst skam i kroppen. Var kommer alla dessa miljarder ifrån? Jo, det är vi skattebetalare som står för ”fiolerna”.

Det här är bidrag och inget annat och när det gäller det här då är det inget fel tycks de inte tycka. Men hur ofta har man inte hört borgerliga politiker ojat sig över att sjukskrivna och arbetslösa inte ska leva på bidrag, där ska det stramas åt.

Tillbaka till pensionerna, ta de pengar som frikostigt skickats till de stora företagen som gjort aktieutdelningar och stoppa sänkningen av pensionerna, för hur har politikerna annars tänkt sig att pensionärerna ska klara sig?

Det har tidigare funnits något som hette solidaritet, ett ord som jag hoppas kan påverka regeringen.

Jag vill gärna också i fortsättningen tro på socialdemokratin och samtidigt hoppas jag att C och L visar medkänsla för de gamla.

Det verkar som det inte är nog med att 70-plussarna inte ska kunna träffa nära och kära, utan ska drabbas av radikalt sänkt inkomst.

Dan Ericson (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel