Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: S: Replik på debattartikeln från Rose-Marie Bogg och Anna Hed

Tack för er debattartikel. Jag delar er uppfattning att det är angeläget att få till stånd en ny högstadieskola i Mora och den får gärna placeras på Strandenområdet. Och det är även angeläget att Vasaloppet kan beredas plats på samma område. Så långt är vi överens.

För min del tar jag helt avstånd från era tankar på att förflytta biblioteket från centrum till Strandenområdet. Biblioteket skall vara kvar i centrum och det behövs ingen utredning om denna självklarhet. Kommunen skall inte bidraga med att avfolka centrumdelen. Jag har dessutom erfarit att utredningskostnaderna för Strandenområdet redan har kostat mer än en miljon kronor.

Att sedan en konsult kommit med förslag att bygga ett sexvåningshotell på Strandenområdet visar att förslagsställaren inte känner till att vi redan har många bra och uppskattade hotell i Mora. Så kosta inte på mer av skattebetalarnas pengar på meningslösa utredningar. Svaret på fler hotell i Mora är Nej nu räcker det!

Av de handlingar som jag fått mig tillsända i ärendet ”Strandenområdet” saknar jag yttrande från stadsarkitekten i Mora kommun. Det är av stor vikt att planarkitektens synpunkter kan vägas in redan i detta skede. Min fråga till Rose-Marie Bogg och Anna Hed: kan ni redogöra för stadsarkitektens synpunkter?

Jag förvånas över att ni redan nu skickar ut en förfrågan/inbjudan till ”marknaden” gällande den framtida utvecklingen av Strandenområdet. Det är inte marknaden som ska bestämma hur Mora ska utvecklas utan det är vi medborgare som ska tala om det. Det är det som kallas demokrati och som vi medborgare efterfrågar.

Med stor sannolikhet så tror ni att marknaden ska kunna genomföra byggprojekt på ett billigare sätt för Mora kommun. Detta är ett feltänk. Hyresavtal blir alltid dyrare på sikt för samhället.

Det är rätt det som ni beskriver att Mora kommun har stora investeringar framöver. Som äldreboenden och underhåll av våra vägar. Därför är det av stor vikt att Mora kommun har en ansvarfull ekonomisk planering för framtiden som ger framtidshopp.

Det är min förhoppning att Mora kommun inte ska ge sig in i konstiga och krångliga upphandlingar till byggnation på Strandendområdet.

Avslutningsvis hoppas jag att samtliga partier som deltog i kommunstyrelsebeslutet den 7 april, § 127, tänk om en gång till, så att vi får en bra och långsiktig utveckling av Mora kommun. Och framförallt en ny högstadieskola inom rimlig tid.

Arne Pettersson (S)

Mora

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel