Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: S hantering av ungdomsledaren i Borlänge skapar misstänksamhet

Ursäkta, hörde jag rätt? Socialdemokraterna bedriver någon form av egen utredningstjänst när det kommer till hot om barn, sexuella trakasserier och maktutövande mot förmodligen redan utsatta ungdomar? Ja, man tar alltså på allvar lagen i egna händer där man inte ens tar sig an ansvaret att påbörja en polisanmälan för dessa horribla händelserna barn och ungdomar blivit utsatta för.

Ska socialdemokraterna och Unga Örnar ta saken på allvar och polisanmäla detta eller gäller inte lagen dessa föreningar?

Vad händer om desperata föräldrar tar saken i egna händer då? Är det den utvecklingen Socialdemokraterna vill till? Att utsättas för hot att bli dödad och sexuella trakasserier samt bli tafsad på är inte lika som att tappa bort ett armband eller bli bestulen på en telefon, det är brutalt och förakt vilket är en polisiär sak att utreda.

Visst har Socialdemokraterna förtroende för vårt rättsväsende?

Det rimliga i detta är att myndigheterna får ta tag i saken och att både Socialdemokraterna men även Unga Örnar stöttar de utsatta personerna hela vägen dit. För visst vill ni att föräldrar ska ha någon tillit till att deras ungar säkert kan besöka föreningslivet utan att utsättas för sådana horribla gärningar?

Ska socialdemokraterna och Unga Örnar ta saken på allvar och polisanmäla detta eller gäller inte lagen dessa föreningar?

Detta skapar misstänksamhet i samhället, det är en väldigt farlig utveckling.

Valida Cicen (V)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel