Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Rimligt av Adaktusson tala om mänskliga rättigheter på Colombiakonferens

Annons

Replik: Mathias Edbäck Leo, MÄN Falun, undrar hur Kristdemokraterna ser på att Lars Adaktusson deltagit i en konferens i Colombias huvudstad Bogota arrangerad av en organisation som har åsikter om abort och homosexuellas rättigheter och avslutar sin insändare med ”För vi är flera som inte tänker sitta tysta eller still i båten när mänskliga rättigheter motarbetas!” 

Den organisation som arrangerade konferensen var ”Political for Values” och Lars Adaktusson var inbjudan för att tala om mänskliga rättigheter och religionsförföljelse. Konferensen, som hölls i Colombias parlament, var för övrigt en uppföljning av en liknande konferens i Europaparlamentet för två år sedan där Lars deltog, vilket ledde till inbjudan till Colombia. 

I en tid då mänskliga rättigheter verkligen utmanas och religionsförföljelsen förmodligen är mer omfattande än någonsin i historien är det rimligt att delta i sammanhang då dessa angelägna frågor diskuteras, även om arrangörers åsikter inte alltid delas.

 

Torsten Larsson

Distriktsordförande KD

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel