Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Rädda naturen och oss själva – begränsa användningen av antibiotika

Miljöpartiet vill att användningen av antibiotika ska ske ansvarsfullt inom livsmedelsproduktion och djuruppfödning i Dalarna och i hela Sverige. Ett sätt att uppfylla detta är genom att välja ekologiska livsmedel. Ekologisk märkning ställer nämligen krav på att starkt begränsa användningen av antibiotika.

Idag är målet för miljömärkta livsmedel 50 procent i Region Dalarna. Miljöpartiet kommer att arbeta för att öka andelen ekologiska livsmedel och höja den ambitionen ytterligare.

En stor och viktig fördel med ekologisk produktion är att den bidrar till att skydda den biologiska mångfalden som är starkt hotad i Sverige och i världen. Som exempel har listan över hotade arter i Sverige, den så kallade "Rödlistan", ökat med 11 procent från 2015 till 2020.

Det är viktigt att tänka på att vi människor är en del av naturen. Är vi rädda om naturen är vi också rädda om oss själva. Miljöpartiet kommer därför att driva på i regionen för ständigt höja ambitionerna gällande klimat och miljö.

Kerstin Lundh (MP), regionråd Region Dalarna

Aron Knifström (MP), ordförande Miljöpartiet Dalarna

Maj Ardesjö (MP), vice ordförande Miljöpartiet Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel