Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Rädda Falun från ett dyrt och oklokt beslut – nej till detaljplanen för Kristinehallen

 
Konserthusfrågan i Falun
Visa alla artiklar

Diskussionen om Dalarnas nya konserthus har resulterat i fler än 80 inlägg i Falu Kuriren. Kommunfullmäktige tar ställning till detaljplanen den 15 april.

Under den formella hanteringen av detaljplanen, dnr MSN 439/19, skickade ett stort antal Falubor in synpunkter. De som förordat mitt och Arne Ludvigssons medborgarförslag har inte tagits upp till behandling. Lagt kort ligger. En till- och ombyggnad av Kristinehallen är det som gäller.

När jag lyssnat på kommunfullmäktiges behandling av medborgarförslaget till nytt konserthus på Postenparkeringen blir jag förvånad. Ledamöterna konstaterar att det är ett intressant medborgarförslag. Men det finns redan ett avtal med Region Dalarna. Då får Kristinehallen duga.

Var finns ambitionen att få mest för pengarna? Det tragiska är att det blir Faluns medborgare som får ta alla årskostnader för Kristinehallen när taket nås för vad Region Dalarna godtar. Fullmäktigeledamöterna verkar tro att regionen betalar alltihopa!

Jag vågar påstå att förändringen av Kristinehallen, som ursprungligen är ritad på mitt kontor, kommer att bli ett mycket dyrt projekt. Entreprenaden för projektet kommer att belastas av många extraräkningar för ändrings- och tilläggsarbeten. Så blir det när en befintlig byggnad förändras genomgripande. Ändå blir det inte fler än tio stolar till i salongen.

Ta kontakt med dina politiker och föreslå ett nej för detaljplanen för Kristinehallen.

Ta kontakt med dina politiker och föreslå ett nej för detaljplanen för Kristinehallen. Ring, skriv ett e-postbrev eller vanligt brev till ledamöter i kommunstyrelsen och fullmäktige före 15 april. Vårt konserthus i kvarteret Posten är det enda utförliga alternativet med ritningar och kostnadsberäkning.

Rädda Falu kommun från ett synnerligen dyrt och oklokt beslut. Nej till Kristinehallen!

Jack Hanson, arkitekt SAR

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel