Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Oppositionen är redo att ta ansvar för företagsklimatet i Säters kommun

Nyligen presenterade Svenskt Näringslivs företagsklimatrankning. Där stod det klart att Säters kommun halkar efter. Kommunen halkar ner hela 40 placeringar och hamnar därmed på plats 244 i år, vilket är djupt problematiskt. Företagsklimatet i kommunen är mycket viktigt, eftersom företagande, i synnerhet, små företag är grunden för nya arbetstillfällen. Fyra av fem jobb tillkommer i små företag.

Att företagsklimatet utarmas i kommunen samtidigt som Kommunsverige dras med stora underskott och konjunkturen är på väg ner, är ytterst illavarslande, inte minst för att kunna säkra den framtida arbetsmarknaden, skattekraften och vår gemensamma välfärd i kommunen.

Att kommunledningen inte har prioriterat företagsklimatet är uppenbart, nu när vi ser facit i företagsklimatrankningen. Nu krävs krafttag. Kan vi inte vända trenden med företagsklimatet i Säters kommun riskerar vi att hamna i den absoluta botten i företagsrankningen nästa år. Det bådar inte gott för jobben och kommunens framtida ekonomi. Säters invånare förtjänar bättre.

Det Säters kommun behöver under resten av mandatperioden är ett företagsvänligt klimat där jobben kan bli fler och där vi stävja den lågkonjunktur som vi går till mötes, men då behöver vi också politiker som tar företagsklimatet på allvar, vilket idag inte är fallet. Därför behöver vi förändring och förbättring. Oppositionen är redo att ta ansvar för företagsklimatet i Säters kommun. Det är synd att de styrande i kommunen inte är det. Jag välkomnar i denna fråga gärna en blockskridande överenskommelse och att oppositionen tillåts vara med på företagsbesök och annat deltagande som rör Säters kommuns företagsklimat.

Caroline Willfox (M)

Oppositionsråd i Säter

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel