Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Om V får råda så minskar den stabiliteten

Annons

I lördags hotade V med att försöka få till stånd ett extraval eftersom man inte gillar delar av januariöverenskommelsen. Närmare bestämt är det en reformering av LAS samt hyressättningen man inte tycker om. Detta är ett djupt oansvarigt beteende av V.

Utifrån de senaste opinionssiffrorna (Demoskop, januari 2020) så skulle inget block få egen majoritet utan landet skulle hamna i ett nytt läge likt det efter riksdagsvalet 2018. Ekonomin mår bäst av stabilitet men om V får råda så minskar den stabiliteten. Detta är extra allvarligt när vi nu ser hur konjunkturen mattas av och bromsar in, vilket V glatt struntar i eftersom de bara är ute efter att ställa till med oreda. Detta visas bäst av att de vill förhandla med M, som ju drev dessa frågor hårt i valrörelsen.

Förslagen syftar såväl till att stärka företagen som sänka trösklarna in till arbetsmarknaden samt öka byggandet av hyresrätter. För Borlänges del är detta högaktuella frågor där arbetslösheten sjunker men från höga nivåer, särskilt för grupper som står långt från arbetsmarknaden. Ingen tror givetvis att dessa nödvändiga justeringar ensamma kommer att lösa alla utmaningar, men de är viktiga verktyg i lådan. Uteblivna reformer kommer mest troligt att slå hårt mot de svagaste grupperna.

Vi vill istället uppmuntra V att ta ansvar för Sverige. Det gjorde L både i riksdagen och i Borlänge 2018. De allra flesta människor vill inget hellre än att ha en egen inkomst och eget boende. Låt oss ge ännu fler den möjligheten.

Det är frihet!

Jerk Pros (L)

Ledamot i Gymnasie- och Arbetsmarknadsnämnden, Borlänge

Monica Lundin (L)

Kommunalråd, Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel