Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: "Okunnigt och förhastat i frågan om Prästgärdet"

 
Byggandet av Prästgärdet
Visa alla artiklar

Säters tilltänkta särskilda boende har varit en het politisk sakfråga de senaste åren. Samtliga partier är överens om att ett nytt SÄBO (särskilt boende för äldre, reds anm) behöver byggas, dock skiljer sig åsikterna kring placering och antalet platser.

Vi från borgerliga oppositionen hade hellre placerat boendet i natursköna Skönvik med närhet till vårdcentral.

Vi hade även tänkt större för att klara det kommande behovet.

Processen har varit lång, men den 25 juni 2020 stod den styrande majoriteten och log brett med en spade i handen och stoltserade över att man nu äntligen satt igång. Detta trots att ärendet låg överklagat hos Länsstyrelsen och att vi från oppositionen i samtliga forum och i fullmäktige begärt att man bromsar tills den juridiska processen är klar.

Men icke!

Man fortskrider sina planer som Länsstyrelsen nu har återkallat på grund av stora avvikelser från den beslutade detaljplanen.

Kommunen har dessutom inte låtit grannarna yttra sig och har heller inte svarat på anmälan om ”olovlig åtgärd” som närboende skickat in.

Nu uttalar sig Säters kommunalråd Mats Nilsson (S) tillika ordförande i SÄBO-gruppen att kommunen måste ”anpassa sig efter Länsstyrelsens beslut”, han är alltså så pass okunnig att han inte förstår att länsstyrelsen enbart slagit ner på det kommunen inte levt upp till i detaljplanen.

Rimligen borde man inväntat överklagan i ärendet innan man satte spaden i marken. Majoriteten anser sig uppenbarligen inte behöva följa den demokratiska processen som alla andra kommuninvånare måste göra. De verkar heller inte se något problem i att detta övertramp kan komma att kosta Säters kommuninvånare miljonbelopp i vite. Det är lätt att få intrycket att i Säter gör man lite som man vill.

Caroline Willfox, (M)

Oppositionsråd Säter kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel