Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Oförmåga att tänka och handla förnuftigt

Det nu aktuella fallet med Verdandi i Borlänge, som av en moderat ledamot i socialnämnden förklarades vara värdelös och ej vara värt kommunalbidrag, har väckt uppståndelse. Den moderate ledamoten demonstrerade sin totala okunnighet om det värdefulla arbete, som Verdandi utför i kommunen och i länet alltsedan 1896.

Samma historielöshet, samma horribla okunskap mötte personalen på ABF i Hedemora i höstas när kommunen drastiskt tänkt dra ner på föreningsbidragen. ABF södra östra, där jag är styrelsemedlem, hade begärt ett möte med kommunalråden (S+C) i ABF-lokalen. Ledningen för ABF har omvittnat kommunalrådens förvåning: "Är det det som ABF arbetar med, gör de allt detta?" Det hade de ingen aning om.

Nu vet jag inte om mötet medförde någon generösare behandling av ABF från kommunens sida. Jag slutade med kommunalpolitik, förste vice ordförande i bildningsnämnden i december 2018.

Nu planerar Hedemoras kommunledning (S+C+V) att förvandla den värdefulla bildningsnämnden till ett utskott under kommunstyrelsen, den kommunstyrelse som hittills knappast visat prov på ansvar och handlingskraft. Ännu ett bevis på kommunpolitikernas oförmåga att tänka och handla förnuftigt.

Hjalmar Envall

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel