Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Obefintlig dialog med Idre Fjäll

Jag har, som en av många stugägare på Idre Fjäll, följt er debatt om Idre Fjäll, borgen om lån, coronas påverkan et cetera.

Idre Fjäll består av cirka 750 objekt varav cirka 500 är privatägda. Vi har idag tyvärr en dålig eller obefintlig dialog med Idre Fjäll. Bakgrunden är att Idre Fjäll avser höja avgifterna för vatten, väg och snöröjning med mera, mer än dubbelt än tidigare. Tidigare avgift är i nivå med övriga fjällanläggningar.

Vi har i otaliga mail, skrivelser, försök via telefon och så vidare under drygt ett halvår försökt nå ledningen men responsen är bedrövlig. Stugägarna torde vara Idre Fjälls viktigaste samarbetspartner, men vi behandlas inte som det idag. Det avtalsförslag vi fått avseende VA-avgift, gatukostnad och snöröjning är oskäliga och saknar helt grund. När vi ställer frågor kring detta är det locket på. De skickar ut felaktiga fakuror som merparten bestrider och betalar enligt 2018 års avgifter istället.

Detta agerande från Idre Fjäll har gjort att vi stugägare nu samordnar oss i en stugägarförening för att där kunna möta Idre Fjäll på ett bättre och mer samlat sätt. Vi är idag samlade i en Facebookgrupp med över 500 medlemmar. För ett halvår sedan var vi 30–40. I princip alla stugägare är rejält besvikna på Idre Fjälls agerande och brist på kommunikation idag.

Då styrelsen i Idre Fjäll består av flera politiker som även äger Nodava som debiterar VA-avgifter, blir det lite mer komplicerat… Vi har i flera skrivelser till både Idre Fjäll, Idre Fjälls styrelse samt Älvdalens kommun påtalat detta men inte fått något. Finns intresse att få med även stugägarnas situation på Idre fjäll, så återkom.

Vi har en interimsstyrelse för nya stugägsrföreningen samt flertalet andra som kan uttala sig.

Slutligen vill vi som stugägare tydligt påtala att vi alla är nöjda med Idre som anläggning, vi har alla investerat i Idre för att vi tror på Idre Fjäll som anläggning. Dock har vårt förtroende för främst Idre Fjälls vd och ledningsgrupp kraftigt försämrats senaste halvåret. En ny ”riktig” styrelse och vd skulle göra Idre Fjäll.

Per Hallsten

Fotnot: Idre Fjälls vd Andreas Starenhed har avböjt att svara på denna artikel.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel