Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: MP Falun har drivit frågan om gratis mellanmål i skolan

Svar till signaturen ”En gammal gumma” som under rubriken ”Skärp er politiker och chefer – ge skolbarnen frukt” den 2/9 så klokt skrev att: ”Våra barn är framtiden och nog skulle det gå att lägga in en frukt om dagen i lunchbudgeten.”

Jag håller med – visst är det konstigt att VISSA politiker är så dumsnåla att de inte kan se till att barnen får mellanmål i skolan. Speciellt i relation till att det ses som självklart att anställda ska få gratis kaffe!

Som representant för Miljöpartiet i Falu kommuns barn- och utbildningsnämnd la jag för ett par år sedan ett förslag till nämnden om just gratis mellanmål, motiverat med att skolan ska vara kostnadsfri och att näringsriktig kost förbättrar elevernas ork att lära sig och att vara schyssta mot varandra. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet röstade på att bifalla förslaget – men inte Falualliansen och SD.

Så det är allianspartierna och SD uppmaningen ska riktas till – lös problemet! Vi från MP har försökt, och fått stöd från S och V, men Falualliansen och SD har varit emot.

Elisabeth Åsenius (MP), ledamot barn- och utbildningsnämnden i Falu kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel