Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT Moraalliansen ska tvinga Morastrand att sälja lägenheter

Annons

Moraalliansen ska tvinga Morastrand AB att sälja cirka 700 lägenheter. Omkring 2000 hyresgäster berörs. Morastrands hyresgäster, visste ni detta?

* Att Moraalliansen (C+M+KD+MOP) med stöd av SD vill sälja cirka 700 lägenheter.

* Att Moraalliansen kräver att Morastrand AB ska tvingas sälja av samma antal lägenheter som de bygger nytt.

* Att Moraalliansen anser sig ha rätt att till den kommunala kassan överföra medel från Morastrand AB:s resultat, en slags “hyresgästbeskattning” utöver kommunalskatten.

* Att Moraalliansen vill begränsa Morastrand AB:s lägenhetsinnehav till maximalt 50 procent av det totala antalet hyreslägenheter i Mora kommun.

* Att cirka 2000 hyresgäster med detta förslag får en ny hyresvärd som i värsta fall är en riskkapitalist med krav på minst 10–15 procents vinst på uthyrningen.

Varför säger Vänsterpartiet nej till Moraalliansens förslag? Morastrand AB är ett kommunalt aktiebolag vars uppgift är att tillhandahålla bra verksamhet lyder under aktiebolagslagen och behöver inga ytterligare kommunala beslut som reglerar dess lägenhetsinnehav eller krav på försäljning eller begränsningar om antalet lägenheter.

Vi anser att styrelsen för Morastrand AB är kompetent att själva fatta beslut om hur deras ekonomiska överskott ska användas för lägenhetsunderhåll och nyproduktion utan inblandning av politiska majoritetsbeslut. Därför säger Vänsterpartiet nej till Moraalliansens förslag.

Maria Olofson

Ordförande Vänsterpartiet i Mora

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare