Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Miljöpartiet: Bara vårt parti tar miljöfrågan på allvar – reducera användningen av fossil energi med 75 procent till 2030

Annons

Miljöpartiet är det enda partiet som tar klimat- och miljöfrågan på allvar.

Jorden håller på att värmas upp, isen smälter och torkkatastroferna är ett faktum.

Vi som delar den här planeten har framtiden i våra händer. Våra barn och barnbarn kommer att fråga oss vad vi gjorde för att stoppa klimatförändringarna.

MP vill skapa ett hållbart samhälle där alla kan leva goda liv. Miljöpartiet vill kämpa för rent vatten, frisk luft och levande hav. Vi vill göra det lättare att bo, leva och arbeta miljövänligt i hela Sverige.

Vi vill skydda skogen och den biologiska mångfalden. Vi vill satsa på ekologisk mat, förnybar energi, grön ekonomi och hållbara transporter. 

Vi vill att man ska kunna resa, möta nya människor och uppleva andra kulturer – utan att det bidrar till klimatförändringar. Därför vill vi ställa om trafiken. MP vill ha helt fossilfria resor och transporter av gods.

Nuvarande beroende av fossila drivmedel ska ersättas med hållbara fossilfria bränsle och detta ska gälla även landsbygden. Att vara bilberoende ska inte innebära att vara beroende av olja. Flyget ska ta kostnader utifrån hur mycket det påverkar klimatet.I Dalarna har vi alla möjligheter att leva inom naturen ramar och det är vårt ansvar att ta vara på möjligheterna. Vi har rika tillgångar på vacker och omväxlande natur – den ska vi både nyttja och värna.

Stora delar täckts av skog med alla dess olika värden. Skogen är både en råvara samt hemvist för en enorm biologisk mångfald. Djur och natur är värdefulla inte minst för den växande besöksnäringen, där hållbar ekoturism är en tydlig framtidsbransch.I Dalarna vill vi också: - reducera användning av fossil energi med 75 procent till år 2030 - minska användningen och spridningen av kemikalier i vårt samhälle - bygga fler lågenergi- och passivhus  - förbättra möjligheten att cykla och öka resorna med kollektivtrafik - rusta järnvägarna - minska flygets klimatpåverkan

Men vi behöver agera nu. Klimatet kan inte vänta.

Maria Alfredsson (MP), distriktsordförande Dalarna

Mursal Isa (MP), Landstingsråd Landstinget Dalarna med miljöansvar

 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel