Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Liva upp stadskärnan med ett nytt konserthus

REPLIK: På debattartikeln ”Den runda, täta och hållbara staden Falun” av Katarina Gustavsson (KD).

Katarina Gustavsson skriver i en debattartikel att KD vill se en strategisk plan för Falu stadskärna, med handel, socialt liv, kulturaktiviteter och tillräckligt med parkeringsplatser.

Jag och min kollega Arne Ludvigsson vill bidra till detta. Vi har överlämnat ett medborgarförslag till Falu kommun med ritningar och kostnadskalkyl för ett nytt konserthus i kvarteret Posten. Presenterat på Falu kommunfullmäktige den 12 september 2019. Vårt förslag finns på Falu Kurirens sajt dt.se, publicerat den 24 oktober 2020.

Konserthuset har 800 sittplatser. Synligt från Stora torget. Mått och akustik är inspirerad av Musikverein i Wien. Parkeringsanläggning i våningarna under med 100 fler p-platser än dagens postenparkering. Besökarna kan komma i bil skyddade från väder och vind, ta hissen eller trapporna från parkeringsvåningarna upp till konserthusets foajé.

Kostnaden för konserthuset i Posten är lägre än ombyggnaden av Kristinehallen.

Jack Hansons Arkitektkontor ritade Kristinehallen 1985. Därför vet jag att en om- och tillbyggnad av Kristinehallen är en synnerligen dålig investering.

Katarina Gustavsson och KD: Liva upp Falu stadskärna med ett nytt konserthus i kvarteret Posten! Ett konserthus för kommande 100 år värdigt världsarvsstaden Falun.

Överraskande många falubor skrev brev till kommunen under detaljplanens samrådstid. Kommunen ändrade sig inte. Därför behöver nu ännu fler falubor engagera sig och skriva att ett konserthus i kvarteret Posten är att föredra framför Kristinehallen. Granskningstiden för detaljplanen för Kristinehallen går ut 22 januari. Skriv!

Jack Hanson, arkitekt SAR

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel