Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Lärarbristen i Mora kommun måste tas på allvar

Den 8 juni presenterade Lärarförbundet siffror på hur lärarbristen kommer att drabba Sverige framöver. Siffrorna bygger på Skolverkets rapport "Lärarprognos 2019" och fastställer det framtida rekryteringsbehovet.

Statistiken visar att Dalarnas län kommer att drabbas hårt. Rekryteringsbehovet fram till och med 2033 motsvarar mer än en tredjedel av den befintliga lärarkåren, ungefär 2200 heltidsarbetande lärare och förskollärare.

Lärarbristen syns på alla stadier från förskola till gymnasium och gäller även skolledare. Pedagogisk forskning har visat att utbildade lärare är en av de viktigaste resurserna för att barn och ungdomar ska lyckas bra i skolan och i framtiden. Från det perspektivet är lärarbristen mycket oroande och krafttag behöver tas för att säkra att framtidens barn och unga ska få möta utbildade lärare under sin skolgång.

I Mora kommun har man de senaste åren vidtagit vissa åtgärder för att komma till rätta med lärarbristen. Man erbjuder exempelvis obehöriga lärare att studera med lön samtidigt som de arbetar deltid i kommunen. Man har också de senaste åren gjort riktade lönesatsningar på gymnasie- och högstadielärare. Detta är bra. Det behöver dock göras mer för att fler ska söka sig till läraryrket i Mora och för att de som redan arbetar som lärare ska vilja stanna kvar.

För det första behöver ett stort arbete göras när det gäller lärare och skolledares arbetsmiljö och arbetsbelastning. Många upplever stor stress i sin vardag. Investeringar behöver göras i lokaler och scheman med rimligt mycket undervisning och rimliga gruppstorlekar samt tid för återhämtning måste prioriteras.

Lärare och skolledares arbetstid ska läggas på det som gör skillnad för elevernas kunskapsutveckling, inte på administration. Detta kräver att man tillsätter resurser för att bland annat anställa annan personal som kan avlasta lärare och skolledare med det administrativa arbetet. Dessutom behöver fortsatta lönesatsningar göras de närmaste åren för att det ska löna sig att arbeta som lärare. Lönesatsningar är också viktiga för att locka unga att söka sig till yrket. Men även erfarna lärare, som varit trogna Mora kommun i många år, behöver lyftas lönemässigt för att de ska vilja stanna kvar och kanske till och med gå i pension något år senare.

Satsningar på lärare behöver ske brett då lärarbristen inte bara finns på högstadiet och gymnasiet. I arbetet med lärarna är det också av största vikt att involvera personalen själva då det är de som sitter på de bästa lösningarna för framtidens utmaningar.

Lärarförbundet ser därför fram emot kommande dialog med skolhuvudmännen där lärarbristen sätts i fokus och tas på allra största allvar.

Johanna Persson, ordförande Lärarförbundet Mora

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel