Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Landstingsledningen värderar Falubornas liv högre än de i Rättvik och Leksand

Läser i tidningen att en ambulans har blivit fördröjd fyra minuter i Borlänge i samband med ett skiftbyte med resultat att en patient avled.

Detta tycker naturligtvis alla att det inte är bra och är så allvarligt att en anmälan har lämnats in. Det är jättebra. När nya ambulansstationen invigs i Falun säger en företrädare för Landstinget Dalarna att tiden från det man får uppdraget till dess man åker har kortats från 90 sekunder till 45 sekunder. Snabbt är bra!

När man flyttar ambulansen från Rättvik till Leksand ökar tiden med minst 12-15 minuter. Då säger Landstinget Dalarna att det inte har någon betydelse för befolkningens överlevnad.

En politiker lär ha sagt att ambulanshelikoptern hade räddat liv, så nu var den betald.

Rättviksambulansen har räddat ett antal liv under 2016, själv och med hjälp av andra.

Är det en annan taxa på människoliv i luften mot på marken? Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet säger att alla människor är lika värda och att vi ska ha en levande landbygd. För mig ser det mer ut att storstadsmänniskan är mer värda. Är det bara på valdagen vi är lika värda, eller?

Leif Jakobs

med ambulanserfarenhet i över 30 år

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel