Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: L vill se en individuell lönesättning inom sjukvården – "kompetens ska löna sig"

Sjukvårdens anställda måste få ett hållbart arbetsliv, hela yrkeslivet. Plånboken är inte allt men den är viktig. Tio gångers erfarenhet borde ge dubbelt så hög lön.

I sjukvården idag är löneutvecklingen på sina håll i princip obefintlig. Den erfarna sjuksköterska som handleder en nyanställd kollega tjänar ofta mindre än sin adept. Socialstyrelsen konstaterar att "de ekonomiska incitamenten för sjuksköterskor att vidareutbilda sig är svaga". Personer med CSN-skuld, småbarn och bostadslån drar sig säkerligen för att gå en utbildning som kommer att ta många år att tjäna in efteråt. Detta är helt oacceptabelt.

Den sjuksköterskebrist som försvagar vårt gemensamma skyddsnät beror på ett långvarigt jämställdhetsproblem som måste få ett slut. Kvinnoyrkenas ekonomiska villkor är en av Liberalernas huvudfrågor. Vi har förhandlat med regeringen om betald specialisering för fler men det är bara en del av lösningen.

En rapport som Liberalerna har beställt från riksdagens utredningstjänst visar att jobbyten är extra viktiga för just kvinnor. En kvinna som byter jobb får högre lönepremie än en man, medan kvinnor som stannar på samma arbetsplats får lägre löneutveckling än män.

Det är också extra viktigt för kvinnor att byta jobb i offentlig sektor – för kvinnor som bytte jobb mellan 2008 och 2012 var lönepremien fyra procentenheter för tjänstepersoner i privat sektor men nästan sju procentenheter för landstingsanställda. Mångfalden i sjukvården är med andra ord avgörande både för patienter och anställda. Den släpper vi aldrig.

Samtidigt måste staten stärka möjligheten till god löneutveckling för den som stannar kvar hos samma arbetsgivare. Hög personalomsättning går ju direkt på tvären med viktiga målvärden i sjukvården – inte minst mot kontinuitet, verksamhetsförtrogenhet och utveckling. Utbildning och kompetensutveckling måste helt enkelt löna sig bättre.

Det är dags för en individuell lönesättning på riktigt i sjukvården. Kompetens ska löna sig. I förhandlingar med regeringen fick vi igenom 100 miljoner kronor i statsbudgeten till karriärtjänster för specialistsjuksköterskor. Men vi liberaler vill mer – och vi ger oss inte.

I Liberalernas Sverige ska en nyexaminerad, välutbildad kvinna gå till jobbet och märka att den mest erfarna, med samma utbildning, tjänar dubbelt så mycket som hon själv. Hon ska veta att hon själv kan nå dit. Sjukvården ska vara möjligheternas arbetsplats. Det är Liberalernas mål.

Juno Blom, partisekreterare (L)

Lina Nordquist, sjukvårdspolitisk talesperson (L)

Bo Brännström, regionråd (L)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel