Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: L i Säter: Sockenstugan i Stora Skedvi

Efter att ha tagit del av Säters kommuns planer för köpet av Sockenstugan i Stora Skedvi blir jag mycket förvånad och mycket oförstående. Det medborgarförslag som lämnats av Per-Åke Roslund och Bo Söderlund i samband med försäljningen av Sockenstugan innehåller mycket kloka och viktiga synpunkter.

Dels tillkommer det lägenheter som det finns ett behov av i Stora Skedvi och icke minst innehåller det förslaget att kunna tillgodose möjligheter att expandera näringslivet i Stora Skedvi samt att samlingslokalen (gamla Fullmäktigesalen) då kan bibehållas i det närmaste befintligt skick vilket givetvis har ett kulturvärde.

Tyvärr, vilket jag har full förståelse för, hade inte tidigare ägare de ekonomiska möjligheterna att förverkliga detta.

Nu har Säter kommun däremot möjligheter att tillgodose ett antal intressen för expansion i Stora Skedvi.

Näringslivsutveckling är en inte oviktig del för Stora Skedvi men tyvärr har jag svårt att se Säters kommuns prioritering av dessa frågor.

Hur kan Centerpartiet med starkt fäste i Stora Skedvi stillatigande acceptera detta, är man så helt styrd av Socialdemokraterna att den egna politiken får stå tillbaka för vänsterpolitik?

Tänk om och gör rätt!

För Liberalerna i Säter

Håkan Gustâv

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel