Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Knarket raserar vårt samhälle

TV4:s dokumentärserie – Anders och Knarket – var ett omskakande och skrämmande program om knarkets utbredning i vårt land.

Knarket är en tickande bomb som hotar hela vårt framtida samhälle.

Jag har ingen expertkunskap men mina tankar är baserat på sunt bondförnuft och medmänskliga värderingar. Nu är det dags att våra ansvariga politiker visar handlingskraft. Avsluta snacket om miljardsatsningar på höghastighetståg mellan Stockholm, Göteborg och Malmö i syfte att vinna marginella tidsvinster. Dessa miljarder gör mer nytta i skolans arbete med att skaffa drägliga arbetsuppgifter för lärare och elever.

Det är skrämmande när idag högskoleelever kommer drogpåverkade till skolan. Skolan är en viktig länk att förebygga att ungdomar inte hamnar i kriminella miljöer.

Resurser behövs också till föreningslivet som gör värdefulla insatser för ungdomar som kommer från riskområden.

Utanförskap i bostadsområden som bedöms som riskområden måste få mera resurser. I Tjärna Ängar utökas nuvarande tre lokala poliser med sex nya tjänster vilket är en positiv åtgärd.

Hårdare straff är inte rätt väg – alla insatser och resurser måste verka för att bryta ungdomars kontakter och rekrytering till kriminella gäng, Alla i vårt samhälle har ett ansvar för vår framtid och skapa dräglig tillvaro för våra kommande generationer.

Mera resurser till tullens arbete vid Öresundsbron och Arlanda flygplats – två viktiga inkörsportar för det dödliga knarket/falska mediciner. Idag verkar allt vara fokuserat på vår miljö vilket är bra men vad har det för betydelse när knarket raserar hela världens samhällsstruktur?

Vi måste alla vara uppmärksamma på miljöer där idag våra ungdomar verkar, som förälder måste Du ha koll på Dina barns umgänge och intressen.

Dagligen händer tragiska dödsskjutningar där ofta både offer och gärningsmän har kopplingar till kriminella gäng där knarket är orsaken till konflikter.

Vi kan i nyhetsprogram och dagspressen läsa om hur drogerna breder ut sig bland festande ungdomar – tidigare var det ett storstadsproblem men tyvärr börjar det nu bli lika vanligt i vår egen hemstad Borlänge.

Nu måste alla ansvariga i vårt samhälle agera i syfte att skapa en framtid där alla kan utvecklas och känna trygghet.

Kriminella gäng måste elimineras via utökade polisinsatser – våra politiker måste nu vidtaga erforderliga kraftfulla åtgärder och beslut.

Oavsett politisk färg – lägg prestige och politiska värderingar åt sidan – NU krävs samlade krafter och beslut innan det är för sent att rädda vår framtid från knarkets dödsspiral.

Bernt Jansson

Orolig pensionär

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel