Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Jonsson (S) om M i Borlänge: Ett splittrat parti där bara skärvor finns kvar

Moderaterna i Borlänge har inom loppet av ett år lyckats jaga bort sitt oppositionsråd som nu sitter kvar som politisk vilde. Man har bråkat för öppen ridå, röstat olika i kommunfullmäktige och lagt budgetförslag som bryter mot lagen.

Under senaste kommunfullmäktige så röstade man nej till ansvarsfrihet för barn- och utbildningsnämnden, på grund av 2019 års underskott. Detta trots att den moderata ordföranden för revisionen yrkat på ansvarsfrihet. Detta trots att den moderata vice ordförande i presidiet för kommunfullmäktiges yrkat på ansvarsfrihet. Detta trots att de moderata ledamöterna i barn- och utbildningsnämnden yrkat på ansvarsfrihet.

När nu moderaterna sagt att de inte vill ge ledamöterna i nämnden ansvarsfrihet så undrar vi nu vilka repressalier de moderata ledamöterna i nämnden får? Ansvaret för nämnden bär nämligen samtliga ledamöter. De moderata ledamöterna har inte kommit med några konkreta förslag som skilt sig avsevärt från majoritets för att förbättra nämndens ekonomi. Kommer moderaterna nu att sammankalla sin valberedning och befria sina ledamöter från sina uppdrag och välja nya?

Samma fråga kan ställas till Sverigedemokraterna, som också sällade sig till de som röstade nej till ansvarsfrihet. Vars ledamöter sällan kommer med politiska förslag av någon karaktär.

Vi hoppas nu att ni gör verkstad av de hårda ord ni sade i kommunfullmäktige. Eller är det bara ett tillfälle där tomma tunnor skramlar? Var detta bara politisk strategi? Försöker Moderaterna få lyktan att lysa på andra konflikter än sina egna? Eller är det så att Moderaterna och Sverigedemokraterna kommer avsätta de ledamöter som de inte vill ge ansvarsfrihet?

Mari Jonsson (S)

Gruppledare Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel