Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Inrätta ett krisråd för att stoppa den ständiga krisen sugar dating!

Vi behöver ha ett tsunamiråd för att fortsätta stoppa fenomenet sugar dating!

Ni som såg Svt:s avsnitt av Uppdrag granskning 22/7 "Sugar daddy" förstår varför jag reagerar som jag gör och med dårens envishet fortsätter att väcka debatt i frågan om suger dating. Problemet är så stort att vi behöver ha ett tsunamiråd, ett krisråd, för denna ständiga pågående katastrof.

Suger dating är en förtäckt prostitution som lockar allt fler unga på olika sajter till att starta relationer med ofta äldre, rika män. I Uppdrag granskning avslöjade reportern bland annat en titulerad professor som sysslade med detta. Och de unga som utsätts finns ofta i statistiken för självskadebeteende, utanförskap, skolk och droger. De lockas till sugar dating med pengar och prylar. Det är flickor och pojkar som bryts ner och drabbas av oåterkalleliga skador och ärr för livet.

Jag gråter mig genom hela programmet. Ibland trillar tårarna stilla och sakta, ibland gråter jag så jag skakar av frossa. Varje barn som far illa för är ett barn för mycket.

Vi behöver ett tsunamiråd! Vi behöver prioritera frågan och vi behöver våga prata högt om detta! Det är viktigt att se och höra berättelserna och minnena som är kantade av systematiserade kränkningar och förnedringar, där bräckligheten och skörheten lyser igenom orden och meningarna ekar av rop på hjälp. Det finns nästan inga kanaler ut för de unga utsatta och skammen lägger sig som en våt filt över dem.

Nej, istället för att tiga om problemet kan man undersöka orsakerna till detta och våga fråga. För kom ihåg: detta är inte en privat fråga – den är högst politisk.

Vi måste göra allt för att informera om riskerna, utbilda och ge våra barn mod och stöd till att avstå från att lockas dit. Låt inte fenomenet sugar dating fortsätta!

Katarina Gustavsson, KD

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare