Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Hyran äter upp större delen av vinsten

Jag läste ditt svar i tidningen, Mats Nilsson, men ställer mig fortfarande frågande till om du verkligen anser att Folkets hus ska vara ett hus för alla medborgare. Varför tillåter ni i så fall att styrelsen anställer sina familjemedlemmar och där ekonomin inte längre sköts externt utan av familjemedlemmar till styrelsen?

Nilsson lyfter vidare i sin text att det skulle vara omöjligt att bedriva en verksamhet likt Folkets hus utan bidrag. I mina öron låter det vansinnigt. Ni är inte intresserade av att utveckla kommunens hus så att fler föreningar kan få vara med i driften och på så sätt utveckla huset vidare med visioner och mål.

Ja, vi moderater vill dra in 1,2 miljoner kronor på kulturen. 600000 av dem hade vi kunnat spara in genom att inte kommunen hyr sina egna lokaler.

Något som också är anmärkningsvärt är att när ungdomar och äldre som mest behöver ha en plats för samvaro och när de flesta i kommunen har semester så stängs dörrarna till Folkets hus. Detta kostar skattebetalarna drygt 8500 kronor per dygn. Jag är dessutom säker på att det finns privata företagare som skulle vilja driva restaurangen på Folkan vilket hade genererat hyresintäkter. Vi har idag föreningar i kommunen som inte har möjlighet att ha bingo eller andra ideella evenemang på Folkets hus eftersom hyran äter upp större delen av vinsten.

Vidare säger du att du har visat bilder för 2018 i kommunfullmäktige. Vid närmare påsyn består de dock av en blandning från 2016–2019 där du, Mats Nilsson, har plockat ut dem som gynnat dig mest. Du borde väl ändå utgå från samma verksamhetsår när du redovisar dina andrahandsuppgifter. Intressant hade varit att få ta del av verksamheten från 2019 och framåt.

Slutligen vore det väl på tiden om andelsägarna fick information istället för hot om uteslutning. Annars är det ju inte ett Folkets hus för alla. Vi vill ha ett Folkets hus för alla medborgare, ett hus med visioner och öppen insyn.

Caroline Willfox (M)

Oppositionsråd, Säter

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel