Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Hur gynnar försäljningen Ludvikahems fastigheter arbetarklassen?

 
Försäljningen av Ludvikahems fastigheter
Visa alla artiklar

Nu har Ludvika kommun fattat det formella beslutet att sälja bland annat kvarteret Pluto till ett privat investmentbolag. Den 17/10 fick den nya ägaren tillträde.

En av de som var aktiv i fullmäktigedebatten för en utförsäljning var socialdemokraten Henrik Samdahl som med en minst sagt kreativ argumentation hävdade att utförsäljningen skulle gynna trångbodd arbetarklass i miljonprogramområdena i Ludvika. Försäljningen innebär att Ludvikahem tappar nästan 10 procent av sina hyresintäkter och får en årlig resultatförsämring på omkring 6 miljoner kronor.

Rent konkret innebär detta att Ludvikahems möjligheter till kommande investeringar minskar rejält och att man tvingas minska underhållet rejält på sina kvarvarande fastigheter. Om man inte gör detta så kommer Ludvikahem att gå med förlust.

Det vore klädsamt om Samdahl förklarade på vilket sätt denna av moderaterna orkestrerade utförsäljning skulle gynna arbetarklassen – eller någon alls förutom den privata investerare som köpt fastigheterna. Det är tvärtom så att de som nu får betala priset för att högern tillåts bedriva ideologisk åderlåtning av Ludvikahem är de boende i bland annat miljonprogramområdena i Marnäs, Folkparken och på Ludvika gård.

Lars Handegard, Oppositionsråd, Vänsterpartiet

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips