Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Handegard (V): Ludvikahems hyresgäster får betala

Efter att fullmäktige nu beslutat om utförsäljning av delar av allmännyttan står det klart att ekonomin försvagas i Ludvikahem. Fastigheter som tidigare gett bolaget årliga intäkter på 21 miljoner ska nu säljas.

De kostnader som Ludvikahem slipper efter försäljningen består av drift, underhåll och avskrivningar. Dessa uppgår till ungefär 13 miljoner.

Även om delar av pengarna som man får in på en försäljning kommer användas till att minska Ludvikahems skulder och därmed också sänka bolagets räntekostnader så kommer resultatet att försvagas med cirka 5 miljoner per år. Det innebär att bolaget behöver sänka sina kostnader inom bland annat personal och planerat underhåll.

Nu får Ludvikahems hyresgäster betala priset för att Socialdemokraterna sviker sina löften och låter Moderaterna bedriva ideologiskt motiverad åderlåtning av Ludvikahem.

Lars Handegard

Oppositionsråd, Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel