Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Gå och rösta i kyrkovalet!

 
Kyrkovalet 2021
Visa alla artiklar

På ett företag ligger fokus på att leverera produkter som är kunderna är villiga att betala för. Detsamma gäller en kommun. Bästa möjliga vård, skola och omsorg till lägsta kostnad.

Många som begär utträde ur kyrkan anser att kyrkoavgiften inte ger valuta för pengarna. De blir fler och fler. Resultatet blir att församlingen måste spara. Det enklaste är att dra ner på personal och då blir verksamheten lidande. Ännu fler lämnar ännu kyrkan. Ekonomin blir ännu sämre. Församlingen är på väg att gå under.

Kyrkan behöver skapa en verksamhet som är inkluderande så att medlemmarna vill vara kvar. Man behöver uppmana medarbetarna att fundera på hur man kan minska utgifter och öka intäkter. Det finns fler sätt att få intäkter än via kyrkoavgiften.

Kyrkan måste nå ut även till dig mitt i livet och som väljer annat än att gå i högmässan. Dina anhöriga kanske går till kyrkan eller deltar i körverksamhet. Ditt barn kanske deltar i kyrkans barn- eller ungdomsaktiviter. Din tonåring besöker kanske fritidsgården eller konfirmeras. Du vill ha sockenkyrkan öppen och välkomnande.

Glöm inte värdet av dop, bröllop och begravningar. Vid alla kriser, små som stora, finns församlingen på plats. Här finns alltid en öppen famn för tröst och samtal. Diakonin finns för dina behov. Ditt engagemang och din kyrkoavgift betyder så mycket, och gör så mycket gott.

Därför ber jag dig – visa att du bryr dig och rösta i kyrkovalet på någon du har förtroende för. Inte nödvändigtvis på mig, men gå och rösta!

Anna-Karin Andersson, Kyrklig Samverkan i Gränge-Säfsnäs församling och Centerpartiet i Västerås stift

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips