Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Fult och respektlöst påhopp mot personalen

Vi vill lämna svar på debattinlägg från Ken Swedenborg och Anni Andersson, Folkkampanjen för sjukvård, som var publicerad i förra veckan.

Den styrande majoriteten i vård- och omsorgsnämnden reagerar kraftigt på uttalandet som påstår att personer med demenssjukdom skulle få en sämre vård i Grängesberg.

Att påstå att Ludvika kommuns medarbetare på Granliden har mindre kompetens är ett fult och respektlöst påhopp mot personalen som vi inte kan låta vara oemotsagd.

Personalen inom vård och omsorg i Ludvika kommun har hög kompetens och visar ett stort engagemang och ansvarstagande i sitt arbete. Ingen är bättre eller sämre än någon annan.

Vården och omsorgen håller hög kvalitet på alla enheter. Både på kommunens olika boenden och inom hemtjänsten.

Så vi tycker nog att påståendet kräver en ursäkt. Inte till oss som skriver detta svar men till utpekade medarbetare på Granliden.

Vi vill också dementera påståendet att man tvångsförflyttar människor.

Vård- och omsorgsnämnden har inte några sådana mandat till tvångsåtgärder.

Det är starka ord och beskrivningar som Ken Swedenborg och Anni Andersson använder som är direkt felaktiga. De skapar bara oro och sprider osanningar.

Åsa Bergkvist (S)

Torbjörn Tomtlund (M)

Carita Holmgren (L)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel