Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: För ekonomisk frihet krävs en liberalfeministisk regering

Under fyra år har Margot Wallström utvecklat den feministiska utrikespolitiken, det tycker vi är bra. Ett arv som nu nästa regering ska förvalta.

Men när konjunkturen vänder, vilket vi vet att den gör, måste vi ha en regering som genomför de reformer som krävs. Vi måste nå de utrikesfödda kvinnor som trots rådande högkonjunktur ändå står längst ifrån arbetsmarknaden, med både utanförskap och sinkad integration som följd. Vi måste säkerställa att åter vända trenden så att företagsamma kvinnor startar företag, det är en förutsättning för jobb och tillväxt i hela landet.

Den feministiska inrikespolitiken måste utvecklas.

Att sysselsättningsgraden skiljer sig så mellan könen är allvarligt ur ett jämställdhetsperspektiv. För att fler utrikesfödda kvinnor ska få ett jobb krävs sänkta trösklar och att kvinnors företagande, idéer och kompetens värderas högre.

En ny regering måste stå upp för individens fri- och rättigheter och se kvinnorna – halva befolkningen – som lika värdefulla individer på arbetsmarknaden och i näringslivet som männen. I en frihetlig regering sitter ett starkt Centerparti.

Sofia Jarl

Förbundsordförande Centerkvinnorna

Christina Lundgren

Ordförande Husby-Hedemora Centerkvinnor

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel