Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Flera problem med Petterssons resonemang

I ett debattinlägg skriver Allan Pettersson återigen om hur en försäljning och bolagisering av Stiftelsen Idre Fjäll skulle lösa alla världens problem. Genom rena gissningar gör han också gällande hur den ekonomiska situationen ser ut för Idre Fjäll. Problemen med Petterssons resonemang är dock flera.

Liksom Pettersson tidigare varit, är jag själv (fortfarande) styrelsemedlem på Idre Fjäll, och bilden av att verksamheten skulle vara på fallrepet oävet coronakrisen kan endast hänvisas till rent önsketänkande från en som pådrivit för en bolagisering i årtionden – alltmedan Idre Fjäll utvecklats till en året runt-anläggning med stor attraktionskraft inom både turism- och idrottsvärlden.

Vidare har Idre Fjälls satsning på just året runt-verksamhet, liksom snösäkerhet med sparade snölager, idrottssatsningar och diverse kloka initiativ, medfört att man lockar och vinner värdskap för den ena internationella tävlingen efter den andra – samtidigt som man slår besöksrekord och gick innan krisen kom mot omsättningsrekord. Som grädde på moset dessutom med kundnöjdhetsrekord.

Mot denna bakgrund, och samtidigt som företagarföreningen offentligt ställer sig bakom att stötta Idre Fjäll, konspirerar Pettersson upp löjeväckande teorier om hur småföretagarna blir lurade på konfekten och riskerar sina fordringar – helt utan saklig grund, bör tilläggas.

Därför kommer såhär mitt svar på vad jag tror är den verkliga agendan: Nej, Stiftelsen Idre Fjäll är inte till salu för en spottstyver. Allan Pettersson bör i fortsättningen ha bättre koll på fakta istället för att att sprida falsarium och illvilliga rykten.

Emil Henning

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel