Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Fler sommarjobb till unga är inte slöseri med skattepengar!

På kommunfullmäktige i måndags diskuterades det vad den nuvarande politiska ledningen gjort för att öka antalet sommarjobb för unga i kommunen i sommar. Kommunstyrelsens ordförande Joakim Storck svarade att det har skapats 28 jobbtillfällen fler än förra året. I en kommun av vår storlek anser vi att det är alldeles för få. Vi menar att här krävs ett ökat politiskt fokus för att få till förändring.

När vi Socialdemokrater ledde kommunen gav vi årligen tydliga uppdrag till kommunens olika förvaltningar att inom den egna organisationen hitta jobbtillfällen för unga under sommarmånaderna. Denna tydliga politiska prioritering resulterade i att antalet sommarjobb ökade med närmare 100 jobbtillfällen mellan sommaren 2017 och 2018.

Fördelarna med detta verkar vara relativt okända hos vissa medborgare som bland annat gjort sina röster hörda i Facebook-gruppen ”Politik i Falun”. För oss är fördelarna många och tydliga både för de enskilda individerna men även för kommunen som helhet både på kort och lång sikt.

Den tydligaste fördelen är givetvis att vi genom denna typ av satsning ger unga personer möjlighet att tjäna sina egna pengar samtidigt som de får viktig arbetslivserfarenhet. Har man haft ett jobb ökar möjligheterna att få ett annat jobb och detta är givetvis önskvärt för en kommun. Det vill säga att de unga som efter skolan vill ta steget ut på arbetsmarknaden har goda chanser att få ett jobb.

En annan men minst lika viktig fördel med att ge sommarjobb till unga är kommunens egen kompetensförsörjning. En icke obetydlig andel av de som arbetar i kommunens välfärdsverksamheter idag går sakta men säkert i pension. Vidare så ser vi att andelen äldre i Falun ökar vilket betyder att fler kommer att behöva tillgång till exempelvis kommunens äldreomsorg. Kontentan är att behovet av att rekrytera personal är stort de närmsta åren. I ljuset av detta är det strategiskt riktigt och viktigt av kommunen att satsa på att redan tidigt få våra unga att bli intresserade av de olika jobbtillfällen och karriärer som kommunen kan erbjuda.

Att som vissa hävda att sommarjobben handlar om ”låtsasjobb” och är slöseri på skattepengar stämmer inte med verkligheten. Många av de jobb som genomförs av våra sommarjobbare (och som vi gärna vill kalla sommarhjältar) är bland annat arbetsuppgifter som behövs men som annars inte blir gjorda. Det kan till exempel handla om att hålla fint i våra parker och förhindra att ogräset tar över, vara en extra famn för de barn som går på förskolan och på så vis möjliggöra för fler roliga utflykter under sommaren och att som personal på fritids bidra till att barn som inte har sommarlov får en extra rolig tid på fritids. Inget av detta är på låtsas och inget av detta är slöseri på skattepengar.

Jonas Lennerthson (S)

Susanne Norberg (S)

Roza Güclü Hedin (S)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel