Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Färdtjänstfrågan är alla partiers ansvar

Annons

Svar till Ulf Bergs replik: ”Bra lägga partipolitiken åt sidan i samrådsprocessen framåt”.

Blanda inte ihop äpplen och päron. Den här debatten pågår mellan mig i min roll som ordförande i Synskadades Riksförbund – SRF Dalarna och hela kollektivtrafiknämnden. Med tanke på att du själv sitter på många stolar borde du veta att man agerar olika beroende på vilken roll man har och i min roll som ordförande i SRF Dalarna företräder jag synskadades rätt att ta sig fram på lika villkor som alla andra i samhället. 

Det är tråkigt att du tar på dig hela ansvaret för frågan då du blivit ordförande i kollektivtrafiknämnden. För det är ju alla partiers ansvar då man fattar enhälliga beslut då man inte reserverat sig mot besluten. Men det är bra att du lyfter frågan om samrådsprocessen mellan partierna då det är politikens roll att fatta beslut och vår förenings roll att uppmärksamma och ge förslag till lösningar som ger synskadade en hållbar och användbar livssituation.

Vårt arbete för att få en fungerande färdtjänst har vi haft sedan färdtjänsten gick över till länsfärdtjänst under Samres regi och arbetet tog inte slut bara för att vi fick en beställningscentral förlagd till Dalarna, den har fortsatt sedan dess, men utan resultat. 

Jag vill också påminna om vad jag skrev i det första debattinlägget med att vi lyft frågan med partierna under sommaren 2018 utan att något förslag på förbättring återkopplats. 

Det enda jag ville få fram med min debattartikel var att kollektivtrafiknämnden skulle ta fram nya målbilder och riktlinjer för färdtjänsten så att synskadade ska kunna få samma frihet som andra har.

 

Annika Östling, ordförande i SRF Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel
Annons