Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Debatt: Faluns politiker verkar inte för medborgarnas bästa – "gör om och gör rätt"

En tidigare tjänsteman i Falun sa en gång att kommunens politiker vanligen verkar för Falun och Falubornas bästa. I en tolkning av en samtida slogan synes det nuvarande minoritetsstyret dock framförallt stå för "Black Pavement Matters" – svart asfalt breder ut sig överallt!

Den som i dessa coronatider vandrar i stadsnära skogar märker snart att stigarna blir allt mer upptrampade och lättgångna av alla vänliga människor som njuter av naturen – folket vill ha natur och vackra miljöer.

”Jag kan inte andas”, ännu ett samtida, välanvänt uttryck i andra sammanhang, känns som ett relevant utrop även i Falun. Att ordförande i kultur- och fritidsnämnden försöker mildra ingreppet i Lugnets naturreservat med löften om en annan färg på asfaltsbanan lurar ingen. Arbetet med asfaltering fortsätter skyndsamt, trots att ett nämndmöte återstår i juni.

En Faluns Donald Trump kör, liksom per dekret, både Falun och sitt eget parti ännu djupare ner i diket. Ett Folkparti utan folk?

Även kommunalrådet själv, Joakim Storck, verkar vilsen. Hans eget Centerparti tycks ha gett upp inte bara sin miljöprofil, utan också sitt grundmurade försvar för markägarnas rättigheter.

Asfalten tornar upp sig i skogen såväl som i centrum där bilarna lär ta över snart igen. Är det verkligen för Falubornas bästa? Nej, gör om och gör rätt!

Erik Eriksson (MP), (rull)skidmotionär med måtta

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel