Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Det vore vansinnigt att fortsätta som förut

REPLIK: På debattartikeln ”Sätt stopp för privatiseringsvansinnet” av Maja Gilbert Westholm (V) den 30/12 2020.

Det är sant, så som Maja Gilbert Westholm skriver, att Centerpartiet varit med och byggt upp den gemensamma välfärden. Och det tänker vi fortsätta med.

Det innebär till exempel att vi kommer att fortsätta att öka möjligheten för alla, oavsett inkomst, att ha ett större inflytande över vården. Och då behövs fler entreprenörer vars drivkraft är att skapa en så bra verksamhet som möjligt för invånarnas bästa.

Monopol leder allt för sällan till den kvalitet och effektivitet som önskas. Och det i sin tur går ut över de som är resurssvagast och i störst behov av vård. Det kan vi aldrig acceptera!

Vi som människor är unika med olika behov och önskemål. Därför behöver välfärden bäras av fler utförare. På så sätt kan vården komma alla till del på likvärdiga villkor – oavsett var i länet man vill leva och bo.

Det ska inte spela någon roll om verksamheten är privat eller offentlig, men den ska hålla samma höga kvalitet. Att fortsätta som ”man alltid gjort” är vansinne. På riktigt!

Sofia Jarl (C), ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel