Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: Det kostar var vi än är och det tror jag de flesta förstår

Folkets hus är och ska vara ett hus för alla föreningar och medborgare.

KPMG har genomfört två externa genomlysningar av Folketshusföreningen som visat att det inte förekommer något större att anmärka på i deras sätt att bedriva verksamheten. Ekonomin är för första gången på många år i balans i föreningen genom mycket hårt arbete både ideellt och med lön. När Säters kommun hyr lokaler betalar vi för detta oavsett om vi är på Folkets hus eller någon annan lokal, så att vi skulle spara pengar genom att kategoriskt inte använda Folkets hus och betala någon extern för detta är bortom mitt sunda förnuft. Det kostar var vi än är och det tror jag de flesta förstår.

Folkets hus har alltid haft semesterstängt på sommaren då det visat sig att Säterborna vill göra annat än vara på Folkan under sommaren. De har provat att ha öppet med caféverksamhet och ungdomsverksamhet sommartid men det har varit väldigt lågt intresse för detta i konkurrens med bad och vårt ungdomens hus som vi har öppet hela sommaren.

Moderaterna berättar tydligt vad de egentligen vill med Folkets hus när man talar om restaurangverksamhet där någon privat ska driva den.

Det är en idrottsförening som nu har bingoverksamhet i Folkets hus och det verkar gå bra för dem vad jag förstår.

Bilderna gällande folketshus verksamhet år 2018 är siffror från just 2018 med antal arrangemang och besökare. Jag visade samtidigt bilder på hur ekonomin har förbättrats från 2016 och framåt.

I Säter vill vi bygga framtiden genom engagemang och samarbete det kom alla partier överens om inför den här mandatperioden.

Mats Nilsson

Kommunstyrelsens ordförande och Socialdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel