Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

DEBATT: De skryter om en helikopter som helt saknar läkarbemanning

Landstinget Dalarna fick en reprimand på varje kind i lördagens DT. Gott så.

Annons

Att försöka bota läkarbrist genom att minska antalet stafettläkare är som att bota blodförgiftning med Alvedon. Man behandlar symtomet, inte sjukdomen – hyrläkare är en del av lösningen, inte problemet!

Även medräknat att vi försöker minska remissflödet från specialist- till primärvård: utan att bemanna upp vårdcentralerna med kolleger som avlastar de få fast anställda som ännu orkar jobba kvar kommer Landstinget Dalarna att helt smula sönder resterna av en redan hårt drabbad yrkeskår. Att be patienterna om förståelse för försämrad primärvård gör inte skadan mindre.

Landstingets propagandablad Inblick når 145000 hushåll 5 gånger per år. I varje nummer skriver landstingsrådet Ingalill Persson (S) på ledarplats och många gånger utbrister hon: "Personalen är vår största resurs!" utan att på något sätt agera därefter. Förmodligen har hon det i frasminnet på sin dator men förstår inte vad det betyder.

Ett flagrant exempel på hur Landstinget Dalarna värderar sin största resurs: I DT 151013 slår sig Perssons kollega Gunnar Barke (S) för bröstet och påminner oss om den fina och nödvändiga investering landstinget gjort i en ambulanshelikopter.

Den som hörs mest är dock divisionschefen Tomas Riman: "Vi har nu klart med sju läkare till helikoptern", förkunnar han och fortsätter: "Läkarna kommer att jobba 50 procent på helikoptern och 50 procent på narkosklinikerna."

Sanningen är dock att helikoptern, då som nu, helt saknar läkarbemanning!

Sedan i våras och fram till slutet av oktober har landstinget vägrat att ens diskutera den reallönesänkning och de helt orimliga anställningsvillkor de erbjuder. Till exempel förväntades faluanställda och faluboende narkosläkare på egen tid, i egen bil åka upp till helikopterstationen i Mora för att där ligga bundna på beredskap till samma ersättning som låge de hemma i sina egna sängar: drygt 1/3 av timlönen!

Ingen hänsyn tas till att de här högt specialiserade läkarna sedan ett halvår svävar i mörkret angående sin framtid.

Inte heller tas någon hänsyn till att en stor summa investerade skattepengar riskerar att slängas i sjön när landstinget inte är villigt att anställa personal till anständiga ersättningar och villkor.

Däremot har man köpt dyr, måttbeställd utrustning för hundratusentals kronor åt var och en. Efter påtryckningar från Dalarnas Läkarförening har förhandlingarna nu kommit igång, men av förståeliga skäl har ingen narkosläkare ännu skrivit på något anställningsavtal. Än mindre hade man det i mitten av oktober!

Sannolikt är det mörkläggningen av det här dödläget som hindrar Landstinget Dalarna från att delta i Löf:s nationella projekt Säker Traumavård, en stor men kostnadsfri revision av traumaomhändertagandet i respektive landsting, från skadeplats via sjukhusen till eventuell transport till regionsjukhus.

I Falu Lasaretts traumagrupp, som bl a ansvarar för vårdprogram, utbildning och kvalitetssäkring av traumavård, har vi arbetat för detta sedan årsskiftet. I våras fick divisionschefen Tomas Riman (igen!) ärendet på sitt skrivbord men har sedan dess inte agerat överhuvudtaget.

Om man skryter med helikoptrar utan att våga kvalitetsgranska innehållet i den vård man levererar har man inte insett vilken resurs som är den viktigaste!

Jag vill gärna citera Socialstyrelsens förre generaldirektör Lars-Erik Holm, som intervjuas i senaste numret av Sjukhusläkaren.

"Det är landstingens fel att det är brist på läkare och sjuksköterskor", slår han fast, och fortsätter: "Om man hela tiden accepterar att de erfarna försvinner och nytillflödet består av unga och oerfarna, då har man inte förstått vad som utgör kapitalet i en kunskapsorganisation!"

Nog skulle det vara något att ta till sig för det landsting som idag vare sig förmår betala, vårda eller behålla sina anställda? I landstinget Dalarna får en verksamhetschef inte lönesätta sin egen personal. Lönetaket för en sjuksköterska är lika centralt som absolut och bestäms helt av de s k HR-specialisterna, eller personalsekreterarna som det hette förr.

Hellre än att förhandla lön och villkor med dem som söker fasta tjänster har Landstinget Dalarna under året lagt stora summor på utländska hyrsjuksköterskor med närmast obefintliga kunskaper i svenska. Den lösningen kom tidigt på skam och kontrakten kommer inte att förnyas när de löper ut. Efter den bittra erfarenheten passar man på att med luddiga argument gå till storms mot hyrläkarna. Allt för att ta fokus från det verkliga problemet: ledarskapet!

Fredrik Broman, Överläkare, Ortopedkliniken Falu Lasarett

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel